Skip to content

GESELECTEERD! ZOMEREXPO 2019

mei 19th, 2019

tineke thielemans

Het begon met duizenden kunstenaars die zich aanmeldden voor de Europa ZomerExpo 2019 van Museum de Fundatie. Uit al die aanmeldingen werden 3500 werken gekozen en uit die 3500 werden vervolgens bijna 1000 werken geselecteerd die in de Van Gendthallen in Amsterdam werden voorgelegd aan een jury. Ik had 3 werken ingestuurd, die ik alle drie mocht plaatsen in de Van Gendthallen. Een week lang is daar door jury en bezoekers genoten van de bijna 1000 kunstwerken die het tot deze ronde hadden geschopt. Er was allerlei soorten werk te zien; van groot tot klein, in allerlei stijlen en mogelijke technieken en met een zeer divers pallet aan onderwerpen.

De jury bestond uit drie groepen: een vakjury van kunstenaars, critici, galeriehouders, verzamelaars en curatoren, een juniorjury van leerlingen van kunstopleidingen en de Breitneracademie, en de stem van de bezoekers van de Van Gendthallen. Meer dan duizend anonieme stemmen zijn uitgebracht door de diverse juryleden.

Ik ben super trots om te mogen vertellen dat mijn werk Double Dutch een van de 250 werken is, die zijn geselecteerd voor de Europa ZomerExpo 2019 van Museum de Fundatie!

De Europa ZomerExpo 2019 is van 25 mei t/m 1 september in Museum de Fundatie. Meer weten? Ga naar www.zomerexpo.nl

Comments are closed.