Skip to content

Jubileumtentoonstelling van het PEK in de voormalige ENKA-fabriek

juni 6th, 2018

tineke thielemans

SCHAFT!
Jubileumtentoonstelling van Edese kunstenaarsvereniging het PEK in de kantine van de voormalige ENKA-fabriek

Kunstenaarsvereniging PEK heeft een grote expositie georganiseerd in het voormalige kantinegebouw van de ENKA-fabriek. Vijftig Gelderse kunstenaars tonen er hun beelden, tekeningen, installaties, schilderijen en foto’s. Zowel de werken als het mooie en bijzondere gebouw maken een bezoekje aan de tentoonstelling zeer de moeite waard.

De opdracht was om werk te maken dat iets zegt over de kunstenaars, Ede en wat de kunstenaar vindt van de ontwikkelingen in de wereld om hem/haar heen. Een royale opdracht dus, maar ook een interessante. Mijn werk ‘To the garden of Eden’ is onderdeel van de tentoonstelling. Het bronzen werk geeft hoop op een goede toekomst voor onze kinderen. Ook mijn beeld ‘For my Mum with Love’ maakt deel uit van de expositie. De titel vertelt het verhaal.

Iedere bij het PEK aangesloten kunstenaar werd gevraagd een andere kunstenaar uitnodigen, zo ontstond de groep van vijftig. Ik heb Jan Vosman uitgenodigd, die hele bijzondere tekeningen maakt net als mijn werk die verrassend zijn en vaak een glimlach op je gezicht brengen.

De expositie duurt tot en met 23 juni.

Meer informatie: Pek EDE
Klik hier voor de Facebook pagina.

To the garden of Eden van Tineke Thielemans

Comments are closed.